Het schooljaar zit er in Nederland bijna op. Een heel raar schooljaar, aangezien veel leerlingen niet naar school kunnen gaan vanwege het coronavirus. Voor onze leerling monteur installatietechniek Thieu van der Bruggen is dit nauwelijks een probleem. Hij werkt namelijk “gewoon” 4 dagen in de week bij ons, het Zuid-Nederlands Installatiebedrijf.

Goedemiddag Thieu, stoor ik je niet tijdens het werk?

Nee hoor. Ik ben net een boterhammetje aan het eten. En we zitten nu toch niet in de keet door het coronavirus.

Gaat het wel nog goed met werken?

We hebben er eigenlijk niet zo heel veel last van. Uiteraard zijn er wel allerlei maatregelen genomen.  Ik werk bijna altijd met dezelfde collega op locatie, waarbij we zo veel mogelijk afstand houden. Soms moet hij wel wat voordoen, dan is het lastiger uiteraard. Maar verder gaat dat heel goed. Gelukkig pak ik het snel op, dus als ik het één keer gezien heb zit het wel goed.

Wanneer merkte je dat je de installatietechniek wel in de vingers had?

Voordat ik bij ZNI kwam heb ik al 2 jaar bouwkunde gestudeerd en bij defensie gewerkt. Vooral bij defensie was ik al vaak met techniek bezig. Al ging het maar om het vervangen van een kraantje, ik deed het. En blijkbaar heb ik het in me. Als ik het eenmaal zie dan pak ik het heel snel op.

En hoe ben je dan als leerling monteur installatietechniek bij ZNI terecht gekomen?

Eerder had ik al eens een stage gelopen op een bouwplaats en ZNI was daar toen ook aan het werk. Zo heb ik de eerste contacten gelegd en nu werk ik hier als onderdeel van mijn BBL opleiding installatietechniek, dus 4 dagen werken en 1 dag school. En door het uitvallen van de lessen vanwege het coronavirus werk ik zelfs 5 dagen.

En waarom heb je voor de opleiding installatietechniek gekozen en ben je bijvoorbeeld geen timmerman geworden?

Omdat ik dit veel uitdagender vind.

Leg uit…

Neem nu het project in Vught waar ik bezig ben. Ik mag hier echt alles doen. Ons gedeelte van de meterkast sluit ik aan, het water en gas moet aangesloten worden en ik heb het technische gedeelte van de vloerverwarming gedaan. Je doet zo veel verschillende dingen. En als timmerman werk je met hout. En ja, hout is ook maar hout.

Haha dus je blijft voorlopig nog wel even bij ZNI werken.

Zeker! Ik heb hier een contract gekregen, dus ben van plan om hier lang te blijven. Voor mijn studie moet ik wel een keuze maken tussen utiliteit en woningbouw, maar dat kan ik hier ook allebei.

En welke keuze gaat het worden?

Ik denk woningbouw.

Waarom?

Utiliteit is veel meer in de hoogte en ik heb het niet zo op hoogwerkers, haha!

Wil jij net als Thieu ook als leerling monteur installatietechniek komen werken bij ZNI? Neem dan contact op met Bianca de Langen via het nummer 013-5299200  of via de e-mail recruitment@znibv.nl. Of bekijk gelijk hier de vacature.