Sinds 1 maart is Marco Dingemans bij ZNI in dienst. We vroegen hem hoe hij bij ons terecht is gekomen en wat ZNI anders maakt als andere bedrijven.

Om te beginnen, hoe ben je bij ZNI terechtgekomen?

Ik heb een aantal jaar geleden al eens een gesprek gehad met Gom. Dat was destijds wat meer oriënterend en ik heb uiteindelijk besloten te blijven bij mijn huidige werkgever. Ik ben zelf ook behoorlijk honkvast, dus ga niet zomaar ergens anders aan de slag.

Het gesprek dat ik had met Gom was echter wel erg prettig en ik heb ZNI altijd in gedachten gehouden. Toen ik onlangs toch besloot op zoek te gaan naar een andere baan heb ik ZNI vrijwel direct gebeld. Ik ben ook nergens anders wezen praten.

Hoe bevalt ZNI tot nu toe?

Erg goed! Het is eigenlijk helemaal zoals verwacht. Hele leuke collega’s, gezelligheid onderling en een informele sfeer. Precies waar ik naar op zoek was.

Wat me ook opvalt is de structuur in het bedrijf. Alles is goed geregeld en we werken op een hele prettige manier samen. Je wordt overal in meegenomen en je kunt heel makkelijk collega’s aanschieten voor hulp.

Wat is je rol bij ZNI?

Ik ben binnen ZNI tekenaar/werkvoorbereider, waarbij ik zowel in 2d als 3d teken. Hierbij werk ik voornamelijk aan projecten in de woningbouw. Het leukste aan deze functie vind ik de afwisseling die het biedt. Heel de week alleen maar tekenen zie ik niet zo zitten, maar dat geldt eigenlijk ook voor de werkvoorbereiding. Op deze manier kan ik beiden juist mooi afwisselen en dat houdt het hartstikke leuk!

Aan wat voor projecten werk je momenteel?

Op dit moment werk ik nog niet zo heel lang bij ZNI, dus word ik nog volop ingewerkt. Ik heb zelf een achtergrond in de woningbouw, dus ik word al direct betrokken bij verschillende woningbouwprojecten die momenteel lopen. In Oosterhout werken we bijvoorbeeld aan 38 luxe appartementen.

Via ZNI volg je ook een opleiding, hoe gaat dat?

Via ZNI volg ik inderdaad de opleiding Werkvoorbereider Installaties niveau 4. Zij geven mij 1 dag in de week de gelegenheid naar school te gaan en betalen ook nog eens de kosten voor de opleiding. Erg fijn! In het begin was de combinatie werken en leren wel even wennen, vooral met het indelen van je tijd. Maar als je wat wilt moet je gewoon even doorbijten!

Het klinkt misschien wat gek, maar los van de opleiding die ik nu volg heb ik eigenlijk geen specifieke ambities. Ik zit zo’n 13 jaar van mijn pensioen af en ik wil tot die tijd gewoon plezier in mijn werk hebben.

Of ik nog iets toe te voegen heb aan het interview?

Ik kan er geen ander verhaal van maken, het is gewoon hartstikke leuk bij ZNI!