Vanuit Makita Benelux hebben we de opdracht ontvangen om de werktuigbouwkundige installaties van de uitbreiding van hun pand op Park Forum te Eindhoven te verzorgen. In Samenwerking met Nellisen adviseurs zijn we voor het klimaat van het warehouse uitgekomen op een tweetal Rooftop luchtbehandelingsunit’s van IBK met geïntegreerde warmtepomp, waarmee we zowel gaan verwarmen als koelen.

Door middel van bovendakse luchtkanalen, die op een aantal posities door het dak gaan waar we aan de binnenzijde van het pand zogenaamde textiele luchtverdeelslangen op aansluiten zodat we een comfortabele luchtverdeling in de betreffende ruimtes creëren.

Om dit vakkundig te realiseren hebben we een aantal uitdagingen moeten aanpakken. Door het grote gewicht van de unit in combinatie met de positie van de unit midden op het dak waren we genoodzaakt om gebruik te maken van een 400 tons mobiele kraan. Deze kraan moest midden op de weg staan in verband met de afstempelbreedte van 12 meter. Om dit te realiseren moesten we een vergunning aanvragen bij de gemeente Eindhoven.  Voor het verticale transport hebben MJ van Riel ingeschakeld als totaal partner. Daarnaast hebben zij ook het complete benodigde verkeersplan inclusief afzettingen geregeld.

De andere uitdaging was de werkhoogte van de kraan. Door de grote vlucht van de kraan kwamen we boven een bepaalde hoogtegrens uit. Hiervoor hebben we een aanvraag in moeten dienen bij Eindhoven Airport, zodat het moment van hijsen bekend was bij de verkeerstoren en desbetreffende vluchten op de hoogte zijn.

Om de luchtbehandelingsunit’s op het dak te kunnen plaatsen zijn deze door Bouwbedrijf van De Ven uit Veghel voorzien van verzinkt stalen frames. De unit’s passen op de centimeter nauwkeurig op het frame en kunnen over een aantal weken in werking treden.

Mede door de samenwerking met de medewerkers van Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel, MJ van Riel, Makita en de Gemeente Eindhoven hebben we de klus succesvol geklaard.