In juli 2018 rondde Bryan zijn opleiding 1e Monteur Werktuigbouw W Installatie af. Hiermee heeft hij gelijk zijn niveau twee en drie behaald. Zijn ontwikkeling bij ZNI is  vervolgens in een stroomversnelling terecht gekomen. Van altijd samen met  een collega op pad, werkt hij nu zelfstandig op de bouw. “Ik vind mijn werk nu alleen maar leuker geworden, er zit meer uitdaging in!”, vertelt Bryan vanaf de bouw in Moergestel.

Wat is er allemaal veranderd vanaf het moment dat jij je diploma hebt behaald?

Voorheen was je toch ‘de leerling’ en ben je de tweede man op de klus. Wat logisch is, want je moet nog veel leren. Dat is nu dus wel anders! Ik heb veel meer verantwoordelijkheid, doordat ik zelfstandig monteur ben op de locatie. Dat betekent wel dat je overal veel beter bij moet nadenken en dat je ook zelf met  oplossingen moet komen.

Maar ben je nu dan helemaal alleen?

Nee zeker niet. Vaak ga ik nog met een collega op pad, of met de voorman. Hier in Moergestel zit ik veel met Wilco. Nu is hij wel naar een andere klus, omdat het daar opgestart moet worden. Ja, dan heb ik nu wel de verantwoordelijkheid dat het hier doorgaat.

Dat klinkt als een flinke stap?

Ja dat was het ook wel. Maar daar helpen ze me hier goed bij. Nu is het ook zo dat ik het wel nodig had om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik moet nu zelf beter begrijpen wat er speelt en hoe je dingen aanpakt. Voorheen had ik ook niet die verantwoording, maar die heb en krijg ik nu wel. Mijn werk is daardoor alleen maar interessanter geworden.

Was je vanuit school goed voorbereid op de overstap van leerling naar zelfstandig monteur?

Ik ben meer een man van de praktijk dan van school, dus ik ben blij dat ik mijn papieren heb gehaald. Uiteraard heb ik zeker wat aan school gehad, maar het meeste had ik wat aan de begeleiding tijdens mijn BBL-traject bij ZNI. Neem nu de warmtepompen die we ook hier aan het installeren zijn. Dat heb ik niet op school gehad, want die waren toen nog in opkomst. Gelukkig wordt ik daar nu verder op getraind bij ZNI en krijgen we daar veel uitleg over.

Nu je zelfstandig monteur bent, heb je zeker ook meer contact met de collega’s van kantoor?

Dat klopt. Zeker aan het begin van een project nemen ze je helemaal mee in wat er moet gebeuren. Dat noemen we hier de kick-off. Dan vertellen ze alles over het project en wat er gedaan moet worden. Ik moet er dan voor zorgen dat ik van alles op de hoogte ben en dus ook veel vragen stellen, zodat ik op de bouw niet voor verrassingen kom te staan.

Klinkt als een mooie ontwikkeling die je doormaakt!

Jazeker! Ik kan het dan ook iedereen aanraden om hier je BBL-opleiding te volgen of als zelfstandig monteur te komen werken. Je werkt met leuke collega’s, krijgt heel veel vrijheid om je werk uit te voeren en hebt te maken met mooie projecten. Dat is toch mooi?!

Tot slot; als je één ding moet kiezen, wat is dan jouw ‘mooiste moment van de dag’?

Ge weet zeker wel wat ik ga zeggen toch? Net als Milton natuurlijk, als ik naar huis mag!! Hahaha!. Maar zonder gekheid, ik vind sanitair mooi werk om te doen. Zeker als het misschien niet helemaal loopt zoals het zou moeten en het lukt dan toch. Ja, dat vind ik mooi!

Wil jij net als Bryan ook als (leerling) monteur installatietechniek komen werken bij ZNI? Neem dan contact op met Bianca de Langen via het nummer 013-5299200  of via de e-mail recruitment@znibv.nl. Of bekijk gelijk hier de vacature.