“Hij verwacht je belletje al dus pas maar op!”. Met deze waarschuwing in onze broekzak trokken we de stoute schoenen aan en belde we met Milton voor deze blog. En de waarschuwing bleek op zijn plek. We krijgen gelijk een goedlachse Mitlon van Holt aan de lijn!

Dat klinkt al gelijk vrolijk. Ben je altijd zo vrolijk?

Haha! Ik ben ook weer niet altijd vrolijk, maar als je het aan mijn collega’s vraagt ben ik wel altijd aanwezig. Op een positieve manier natuurlijk!

Wie hoor ik nu op de achtergrond roepen dat dat klopt?

Ja, dat is mijn collega die je hoort roepen. Hij zegt dat ik zeker veel aanwezig ben haha! Maar zonder gekheid, we hebben hier ook veel lol op het werk. Je bent vaak toch een hele week samen met één of meerdere collega’s van ZNI en dan kun je er maar beter voor zorgen dat het gezellig is toch?

Dat is zeker zo. Waar zitten jullie nu?

We zitten nu in de bouw in Geldermalsen waar we op dit moment alles omtrent de mechanische ventilatie bij elkaar laten komen. Een best ingewikkelde klus.

Waarom is dat zo?

Van kantoor ontvangen wij een hele duidelijke tekening hoe een en ander aangesloten moet worden. Eigenlijk zou er niks mis kunnen gaan. In de praktijk is dat wel eens anders. Dan heeft de elektricien bijvoorbeeld ook zijn tekening mee en dan lopen de twee werken precies door elkaar heen. Dan is het voor ons de uitdaging om het op locatie toch zo te maken dat het goed komt!

En is dat vervelend of juist leuk?

Nee, dat maakt het werk bij ZNI juist leuk. Ze geven je de tekening mee, met uiteraard nog instructies erbij, maar verder krijg je het vertrouwen dat je het zelf oplost. Dus ook bij tegenslag. Soms is er een belletje naar kantoor voor nodig, maar meestal weten we het zelf wel op te lossen. Het is fijn dat we dat vertrouwen krijgen.

En het werk is door de jaren heen ook gewoon leuker geworden. Het werk in de bouw wordt steeds complexer en daagt ons dan ook steeds meer uit. Het is veel meer dan alleen leidingen bij elkaar brengen.

En is dit ook gelijk je meest uitdagende klus bij ZNI?

Nee dat was een project in Dongen waar we de installatietechniek van 63 woningen mochten verzorgen. Toen mocht ik de eigen bouw leiden.

De eigen bouw leiden?

Ja, ik ben nu monteur en heb dus eigenlijk altijd iemand van ZNI mee die boven me staat. Dit voelt trouwens meestal niet zo hoor, je doet het toch samen. Maar uiteindelijk was ik toen de verantwoordelijke op de bouw en had ik niemand boven me. Dat was wel een mooie uitdaging en dat hoop ik vaker te mogen doen!

Moet ik Bianca een belletje doen om te vragen of dat kan?

Nee hoor, dat hoeft niet! Ze weten volgens mij prima dat ik daar naartoe wil. En als het goed blijft gaan met ZNI weet ik zeker dat mijn tijd zeker wel komt!