Werken in de Installatietechniek. Wij vinden het uiteraard geweldig om te doen en raden dan ook iedereen aan om in dit mooie vak te gaan werken. En het is nog leuker om dit te doen bij ons. In deze maand besteden wij dan ook extra aandacht aan het thema “Werken bij ZNI”. In deze blog trappen we af met een overzicht van de functies in de installatietechniek, zoals wij die intern hanteren.

CAO Technisch installatiebedrijf richtlijn voor functies in de installatietechniek

Voordat we beginnen is het belangrijk om te vermelden dat wij als organisatie de cao Technisch Installatiebedrijf volgen. Deze is gratis te downloaden op de website van de vakbonden FNV of CNV. Via hen is ook een uitgebreid overzicht te vinden van alle functies in de installatietechniek. In deze blog spitsen wij ons enkel op het overzicht van titels die wij hanteren. Wil je meer weten over waarom een cao gunstig is voor werknemers, verwijzen we je graag door naar de website van de rijksoverheid.

Samen werken bij ZNI

Volgens de richtlijnen van de cao hebben wij uiteraard verschillende functieniveaus, zowel op de werkvloer als op kantoor. Om het makkelijk te houden wordt hier vaak een onderscheid in gemaakt. Wat we bij ZNI graag willen benadrukken is dat dit helemaal niets te maken heeft met hoe belangrijk iemand is binnen onze organisatie. We zijn een hecht bedrijf waarbij iedereen even belangrijk is. of je nu een leerling bent die bij ons een gedeelte van zijn of haar opleiding volgt of dat je een aansturende functie hebt. We doen het allemaal samen én iedereen is even belangrijk in deze keten.

Leerlingen en stages

We lieten het al vallen. Binnen de organisatie stimuleren wij graag de nieuwe instroom van werknemers in de installatietechniek.  Daarom hebben wij geregeld leerling monteurs die meewerken als onderdeel van hun BBL-opleiding. Zij volgen hun opleiding bijvoorbeeld aan de ROC in Tilburg.

Maar ook op kantoor werken wij graag mee aan stages. Dit kan zowel een mbo als een hbo opleiding zijn in de richting van installatietechniek of werktuigbouwkunde.

Functies op de werkvloer

Dan door naar de functies op de werkvloer. Onze helden die maken wat er bedacht wordt. Welke functies heb je dan nu binnen ZNI:

 • Aankomend monteur
 • Loodgieter / cv-monteur
 • Loodgieter / cv-monteur+
 • Meewerkend uitvoerder (utiliteit)
 • Magazijnmedewerker

Zoals je kunt zien bij onze vacatures praten wij vooral over monteurs. Zeker de toevoeging cv-monteur is met de opkomst van de warmtepompen niet echt toereikend meer. En ook de functietitel loodgieter doet onze vakhelden tekort. Dit betekent niet dat we het mooie ambacht van loodgieters aan de kant schuiven. Zeker niet. Door ze monteurs installatietechniek te noemen voegen we er alleen maar meer vaardigheden aan toe. Dit als duidelijke gevolg van alle innovaties in het vak.

Functies op kantoor

Naast onze helden van de werkvloer hebben we de volgende functies op kantoor:

 • Commercieel technisch medewerker / manager
 • Calculator
 • Werkvoorbereider
 • Tekenaar
 • Projectleider / Project coördinator
 • Hoofd Bedrijfsbureau
 • Management assistent / HR Manager

Zoals eerder in deze blog te lezen over BIM Modelleurs is dit een toevoeging de we vaak gebruiken voor de tekenaars. Ook hier geldt dat dit een uitbreiding is op de originele functie van tekenaar, waar in het verleden nog vaak gedacht werd in 2d tekenen in plaats va het huidige 3d modelleren.

En tot slot mogen we uiteraard onze eigenaar Gom Kremers niet vergeten te vermelden.

Welke openstaande functies in de installatietechniek heeft ZNI?

Wil je meer weten over deze functies in de installatietechniek of wil je wellicht in aanmerking komen voor een functie op bij ons, bij ZNI? Dan verwijzen we je graag door naar de openstaande vacatures op onze website www.werkenbijzni.nl. Uiteraard kun je ook direct bellen met onze HR Manager Bianca de Langen op het nummer 013 529 92 00.